打印 上一主題 下一主題
收起左側

UE拎C

orz oral + practical skill 係我弱項....可惜Paper5 佔分重....[[bao_29]]
回復 支持 反對

我想講英文係Section ABCDE 唔係paper ABCDE

2. Listening 好真係好屈機, 到有無C or above 有關鍵作用

3. Section E 看題目做人, 07 年寫多過500會減分, 08 只會減format part d 分

4. Section C , 最好有C or above la ...

Oral 同Writing 太主觀... 不過oral 本身衰,出到去多數衰, 我就係其中一個[[tk_15]]

我fd 係BCDDC => C ,都算幾有運的C 尾[[tk_26]]
回復 支持 反對

回復 12# 的帖子

Listening我諗真係......
Section E 我算ok
Section C最掂
希望:CDCBC>C XD

Oral好睇運既
210你係咪F.6?P.S可以追到
回復 支持 反對

我係f.6
但係我已經驚緊個ale...
可能我中五repeat過一年啦t_t
不過我好想入大學t_t"so我要好比心機t_t中英又唔衰得t_t
回復 支持 反對

我ce得d....al 會合格嗎??我冇咩強項-.-
回復 支持 反對

me CE D, AL D , 有唔少人都係

你CE 唔係應該用1,2,3,4,5,5* 計咩?
回復 支持 反對

原帖由 21036 於 16-9-2008 20:10 發表
我係f.6
但係我已經驚緊個ale...
可能我中五repeat過一年啦t_t
不過我好想入大學t_t"so我要好比心機t_t中英又唔衰得t_t

UE有D都入到...

我係5月 先至識驚

CE d(lv.3)努力d先會有D

re Zend
你舊課程既D唔同新課程,新課程拎D既多過舊課程
你話唔畀心機點拎番個D?
回復 支持 反對

照你地咁講
英文ce拎e
係ue唔洗諗合格?
回復 支持 反對

原帖由 周杰倫 於 17-9-2008 18:07 發表

照你地咁講
英文ce拎e
係ue唔洗諗合格?

就算你好比心機- -ue頂多都係e到架咋
因為底真係要好t_t我由細到大都好鐘意英文
但係讀黎讀去都係咁差t_t..
lv3 仲要係2 3 2 3
listening同reading....差爆t_t
回復 支持 反對

英文E(2), 其實UE 都應該bye bye -.-

個改制只係令人遲少少送死

你地係點, 看HKEAA 點啦

我估佢唔夠薑拉低passing rate , 唔係實比公眾人士圍攻[[bao_14]]
回復 支持 反對