查看: 5216|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 建議新手玩職!

建議新手先開一個新人入去果個sever 看需求再開職!
嫁下魔獸多數係差 "坦克" 大家都知
但係坦克有咁多隻 間邊隻最好呢!
戰士坦!好處坦大型副本必要之選冇戰士冇得打!
野德坦!需求唔大!但係佢好處"只係多血"冇其他! 仲有佢可以轉成dps職!<~好處!
聖騎士坦!需求中等!有d副本要你有d副本唔要!大副本只係海山要 其他冇行!                        <~za 海山都好急用 呢兩個副本 需求好大!
             聖騎士係高級副本"za"祖阿曼 同 海山最為需要!
                           戰>騎>德

想打伊力丹既朋友一係做強力dps <~超強!打英雄副本都要ot果隻!
選擇 法師! 鳥d! 強薩! 呢三隻
       術士 獵人 賊! 呢三隻唔好玩! 因為需求為最最最低! 基本只係為左升70去生存升完70 就=街邊垃圾!開組果個組你就要!唔要你你就死開!

補職都係一個需求好大既職業!
補牧!好處補力大!少少裝都好高治療數! 但係食魔超快!比其他職快成5倍!控魔要好高能力!
補薩!好處群補! 同圖騰 and 英勇! 需求超大! 因為佢多種工能!
補德! 好處hot ! 同戰復! 為左戰復就要佢 ! 打大副本1或兩個都夠用 需求唔係好大!
補騎!好處單補速刷王! 補唔係多 但係補得快! 刷d 王會秒血果d 一定要!         <~ 現在我sever 都ok夠用  

會共補職需求為                騎>薩>德>牧
                             技術不計

想玩戰士坦職可以問我! 三個月好運 包你去到za!
補充一點!防戰洗錢唔係洗係附魔!附魔d錢好少!
買寶石先係最晒錢既事 同 買抗性裝 (一件坦毒蛇要冰抗 / 自然抗 )都要用 2500g 左右
id: 回想中的記憶

回復

我有隻坦係岩岩升到70幾件環保.唔知應該要點先去到卡拉呢?
同埋點樣換到果D環保裝呀...
回復 支持 反對

為左唔會比人話 慢慢升套裝!一邊打 正意一邊升裝!
打左套副本套裝 or 買魔綱裝去打英雄副本!拎晒英雄副本d裝果d紫裝就可以打卡拉!
一係就跟公會團去卡拉!!  
又或者大膽d問野團去唔去睇! 副坦唔係要坦好多隻怪同王!
基本上籃綠裝都可以打得卡拉 (副坦)
回復 支持 反對

但是一個新手走去玩戰士絕對係自殺   無好裝提供只會令佢厭倦
新手玩術士  獵人摸清魔獸才是好方法
回復 支持 反對

樓上講得都係既!只但係如果你玩到一個術士升到70級之後你會唔會有心機再升過個都成問題!我都頂唔到升級果個階段啦!加上術士嫁下冇咩作為!你容易地玩一個冇咩作為既職業!不如辛辛苦苦玩個勁有前途既職業仲好啦!如果你玩術士到左最後你一定頂唔到佢超超無聊既時間!到最後你一係唔玩魔獸一係就重練!如果你重練咁你之前辛辛苦苦升個術士都係晒時間啦!我有個fd就係好例子!用獵人升70係好容易呀!但係到左70級之後冇人組佢出團!幾個星期既za都冇得出!咁點?
回復 支持 反對

原帖由 halo00 於 31-7-2008 09:22 發表
樓上講得都係既!只但係如果你玩到一個術士升到70級之後你會唔會有心機再升過個都成問題!我都頂唔到升級果個階段啦!加上術士嫁下冇咩作為!你容易地玩一個冇咩作為既職業!不如辛辛苦苦玩個勁有前途既職業仲好啦 ...

兩個60獵(TBC前,1.x時代中期升,你就當我封了頂吧(?),一個70術,一個70戰玩家飄過
戰士沒有朋友沒有後台,一丁友升的確是會想自殺的
裝備差一點,打怪就開始打到想死
打高3級的怪當場無力
面對精英怪,不用等級壓下去也不能單挑完畢
新手玩到一半就想砍掉重練吧
先練一個本尊dps職業或是複合職,再回頭練一個坦比較有延續性吧
回復 支持 反對

建議新手千奇唔好玩 戰士,盜賊,獵人

戰士冇親友團你根本唔洗玩..宜家D人好鬼巴閉...想打英雄副本要一半紫先得= = D 輸出職龜戰場令到幾件紫就懶巴閉..

盜賊同獵人 又多..副本又冇人要..你升到上去都係冇野做

法師術士  係副本都幾多人要..而且可以一套裝,天賦玩轉PVP,PVE ,種田,解任..前期只要龜戰場,打GG便當團..龜兩,3個星期左右便可以換到差唔多成身紫裝

而牧C,聖騎,小D,薩滿都唔錯..
因為可以龜戰場令D補裝..之後補副本..順便令埋D 輸出裝..遲D想DD都有套勁裝!
回復 支持 反對

咁我第一個職都係玩戰士啦!我都係自己一個升冇朋友帶啦!咁我嫁下未又係做到za主坦~卡拉主坦啦!黑暗 海山 3坦啦!我夠冇朋友帶lo 又唔見我放棄左!如果比我間我先至唔晒多三個月又升過個lo
回復 支持 反對

原帖由 halo00 於 31-7-2008 19:59 發表
咁我第一個職都係玩戰士啦!我都係自己一個升冇朋友帶啦!咁我嫁下未又係做到za主坦~卡拉主坦啦!黑暗 海山 3坦啦!我夠冇朋友帶lo 又唔見我放棄左!如果比我間我先至唔晒多三個月又升過個lo

我支持你的
因為小弟都玩過戰士都已經升到封頂只是無一個公會做後台吧-.-'
同埋回應樓上
自己鐘意玩乜就玩乜啦.本人玩過賊.術.戰.法
我玩得最耐既都係賊,戰.
因為物理職係絕對比魔法職業易控制.因為唔洗煩住魔力方面
同埋布甲系的確易秒殺'
至於騎方面.新手遺忘佢啦,對於新手尼講~哈哈.無力的

我戰士2個月已經ko70左啦~哈.
其實戰易玩既.但系易死.比3隻怪見到=死.
回復 支持 反對

我覺得新手玩補or坦隨時累到比人滅團 

錢都唔難賺 只要skinning 超爽賺 玩dps 術士更不用用錢買騎術 

說真的 如果新手玩法師不是更好嗎? 魔法水魔法包  而且法師是dsp 在副本應該瞎射也可以輕輕鬆鬆過關  而且又有冰足 變羊 
回復 支持 反對