打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 盜賊係咪魔獸最強職業?

過黎暗影之月同我玩啦@@我隻法岩岩10lv~~~(lm)
一開始法係容易死..
盜賊裝勁+技術好可以打嬴好多職.副本就少人組d...所以話呢個世界係冇兩全其美
建議你玩d複合職~多元化d又多人組.
回復 支持 反對

原帖由 神探飛機頭 於 13-5-2008 09:53 發表
補真係好多人組- -
岩岩玩可以玩d復合職..好似sm,小d 咁...打副本可以改天副做補咪多人組0"0
現在實際上是鬧坦荒
都轉去玩JJC了(攤手)
回復 支持 反對

唔好以為盜賊好似好勁,所有都係blz既錯
因為盜賊副本冇人要,所以要搞到佢PVP十分之IMBALANCE
幾乎沒有任何人可打贏CD技全開的盜賊
不過呢個情況最多去到巫妖王
起馬身為術士既我知道巫妖王BLZ會加個近戰擺脫技能俾我地
到時盜賊飽和,副本冇人要,戰場又冇人要,仲唔死哂?
係以前,你可以話技術係一切
而加?盜賊食死術士,術士食死法師,法師食死戰士,戰士食死盜賊,盜賊又食死....E?重複左..
回復 支持 反對

原帖由 卍無極王者卍 於 14-5-2008 22:33 發表
因為盜賊副本冇人要,所以要搞到佢PVP十分之IMBALANCE
起馬身為術士既我知道巫妖王BLZ會加個近戰擺脫技能 ...

很強大的術士之怨念.....
其實嘛,盜賊面對恢復薩跟恢D還是會打到焦頭爛額(笑)
只是盜賊全CD還是可以拼一拼罷了,嚴格上來說還未至直的IMBA
就像2.3前術士一直被叫IMBA,但賊其實自暗影披風出台後一直都可以吃死術.........

嚴格上來說,術士毀滅系41點也是個擺脫技能啊XD
只是對上全韌賊,毀滅系這個舊式炮台立刻廢掉罷了(逃
回復 支持 反對

賊...會是最強嗎???只聽過 有最強玩家 冇最強職業...有最癈職業....
最癈職業係...............防戰!!我玩防戰 極少殺到人@o@
一轉返武戰 好多職都殺到...法c除外@o@...
回復 支持 反對

原帖由 卍無極王者卍 於 14-5-2008 22:33 發表
起馬身為術士既我知道巫妖王BLZ會加個近戰擺脫技能 ...

不可能副本冇人要 戰場又冇人要吧= =
回復 支持 反對

原帖由 大劍 於 15-5-2008 07:06 發表
賊...會是最強嗎???只聽過 有最強玩家 冇最強職業...有最癈職業....
最癈職業係...............防戰!!我玩防戰 極少殺到人@o@
一轉返武戰 好多職都殺到...法c除外@o@...

防戰我玩死了賊跟武狂戰(汗)
進戰系面對防禦系的戰士聖騎全都只能望而輕嘆啊.....
回復 支持 反對

你地有無諗過盜賊幾耐先出一次團-_-?
又有無諗過打22.33.55果陣只要少少唔留神就分分鐘比人踢出組呀-__-?

我玩盜賊咁耐..只係出過幾次副本.1-69.
70之後只係咁刷戰埸.JJ埸
想玩下副本既機會都無乜呀...
因為團最多25人.人地既位專比坦補.其次法.獵,最後先至盜賊...
打JJ埸仲要難搵.因為賊仔天下都有
點解我會咁講?

我發覺盜賊經常好似無地位咁囉.
公會同自己公會練習PVP.
同個會長試隻秋. 我嬴左..唔知係咪個團長唔倨我定係我垃圾過頭.
第二日一ON就比人踢左出公會..
OK.呢樣野唔怪得會長.因為入左白目公會都無計.最好快走...
但係去副本..賊仔經常比人話-__-....試過唔留神既人都有呢種經驗

去到鐵堡.睇過我個POST都知道咩事
今日又遇到隻戰士
又同樣咁打.
隻戰士又同樣咁死...
可能又係唔倨既關係啦..過幾日見到佢收外域環保裝3.75G一件.我咪放囉
點知佢同我講..改了價錢.2G你賣嗎?

一陣佢係公頻咪又係講3.75G一件...

發覺盜賊經常比人睇唔起-.-
回復 支持 反對

原帖由 61087815 於 16-5-2008 21:45 發表
你地有無諗過盜賊幾耐先出一次團-_-?
又有無諗過打22.33.55果陣只要少少唔留神就分分鐘比人踢出組呀-__-?

我玩盜賊咁耐..只係出過幾次副本.1-69.
70之後只係咁刷戰埸.JJ埸
想玩下副本既機會都無乜呀...
因為團 ...

怎麼我覺得是你俾人睇唔起......

賊要副本找組?
人家不要你你就自己開組,不是PVE人士不喜歡盜賊,是可替代盜賊的職業有一大堆,但賊的dps還是不能小看,我一天出幾次英雄有一半時間都與賊組,真的沒有人組就自己喊好了
JJC同上,有好的人緣不怕沒有好的隊友,真的沒有就直接組隊頻叫
至於raid,個人認為是你的公會問題,卡拉就不說了,野團一大堆,都不會不歡迎賊(紫裝灰腦者除外)
25人副本少極也總會有留位給賊,賊是能打出最高近戰dps的職業,怎可能半個位置也不給賊?
至於其他問題,怎樣看也是你個人存在問題而與你是賊毫無關係...
會長打輸了給你就踢你出會?除非你本身就在公會中的關係非常差,否則我不認為有這種可能性(因為這種鳥原因就踢人不怕有人集體離會嗎?)
打輸給你然後收你的裝收得比別人便宜?你打嬴人家後自問有沒有說過難聽的說話?
當然,也可能只是他輸不起,直接黑掉就行,一般綠裝丟ah賣到的價不比他低多,但只因為打輸給你就歧視你我會覺得很訝異,惜英雄重英雄這個詞句居然用不著耶.......
回復 支持 反對

原帖由 dh 於 15-5-2008 16:19 發表

防戰我玩死了賊跟武狂戰(汗)
進戰系面對防禦系的戰士聖騎全都只能望而輕嘆啊.....

很強的一個戰士@o@防戰可以殺賊&武戰!!強!!
問一下 你用那個戰鬥姿態打???
回復 支持 反對