打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 今年cso冇比賽,不如自己搞,大家一齊討論一下

我相信搞一個比賽需要動用到既人手唔多,獎品方面亦都唔洗太擔心
要搞一個online 比賽,2~3個人應該完全可以應付
獎品nakuz出唔起的話大不了找橘子拎

但係nakuz大部份玩家都係玩喪屍,確定要搞got5的比賽嗎?
唔係唔得,官方過往都搞過唔少次,報名既人絕對唔多,睇既人都唔會多
回復

回復 81# godofzero 極大部分比賽都係搞一般架啦-.-唔通打c打災比賽咩-.- 參加人數方面一定實有囉
回復

搞5ON5一般比賽
最好用fraps/bandicam黎錄
咁就唔驚有外掛
回復

回復 10# roompklee

圖已cap
回復

其實樓主是否要面對現實?

現實是香港已經很少舉辦CSO比賽,不論是橘子或其他討論區所舉辦,參加人數真是不多(我的記憶中自從2011年動漫節後,橘子沒有舉辦任何公開比賽)

還有港服不少著名軍團的重要成員不是離開CSO,就是轉去其他遊戲,可觀程度不太高

另外不要忘記CSO在一般人的眼中,是一個小學雞遊戲,即使有人願意參賽,難免引來一堆酸民嘲笑

PS:樓主可以將這篇文章發在巴哈討論區,看一看那些網友的意見,再作決定

獎品是其次,重要的是遊戲聲譽及表現

CSO的聲譽,大家應該一清二楚
回復

現實是香港已經很少舉辦CSO比賽,不論是橘子或其他討論區所舉辦,參加人數真是不多 ...
v1w1 發表於 5-8-2013 18:53

係喎   我既印像係所有比賽都係o係台灣搞     係香港既比賽真係唔多覺眼
回復

回復 85# v1w1 我諗你都係玩街場打彊屍洗稱號而唔了解got5既一個cso玩家黎.就係因為香港好少舉辦比賽所以一有比賽,好多人都會參加而唔係參加人數真是不多.
(另外不要忘記CSO在一般人的眼中,是一個小學雞遊戲)
係小學雞遊戲咁你咪唔好玩唔好討論囉=.=

(即使有人願意參賽,難免引來一堆酸民嘲笑)
得你一個會笑

(樓主可以將這篇文章發在巴哈討論區,看一看那些網友的意見,再作決定)
關人地個討論區咩事姐-.-我地辦都唔關佢地事...
回復

現實是香港已經很少舉辦CSO比賽,不論是橘子或其他討論區所舉辦,參加人數真是不多 ...
v1w1 發表於 5-8-2013 18:53

你已經對CSO不抱任何希望,雖然我尊重你既言論自由,但係你講野唔好咁偏頗。
回應你"還有港服不少著名軍團的重要成員不是離開CSO": 長江後浪推前浪,舊既人走,新既人咪黎。
回應你"參加人數不多": 每次一般5ON5既比賽 次次都係起碼16隊參賽,實有隊參加。你話打殭屍踢足球參加人數不多都唔出奇,但係你話一般5ON5比賽參加人數不多,我就真係好懷疑,唔該你比D具體數據黎睇下。
回應你"CSO係人地眼中係小學雞GAME": CSO係唔係小學雞GAME,係取決於玩家既質素。係,可能打殭屍打災厄可能多D小學雞,但我唔覺得打一般有好多小學雞。
參加得比賽既大多數都唔係小學雞。
再者,我地CSO玩家想搞個比賽玩下點解要睇下CSO的聲譽?我地樂古會員希望版主搞個類似以前樂古王者爭奪戰既比賽有咩問題?
點解要睇下巴哈討論區的網友意見;直到現時為止,呢個POST既投票已經有差唔到8成人支持搞比賽,咁就已經說明左想搞比賽既CSO玩家係佔多數。
回復

回復 85# v1w1

未試過又點知,如果人人都咁蕭極,everything is impossible正所謂萬丈高樓從地起,如果今天大家積極點,cso回復昔日人氣,甚至超越,必定指日可待
回復

回復 72# 新手勿電

吾明食肉意思係咩?
回復